Com a exemple de dinamisme

La màquina que es va presentar ahir a Salt es va posar com a exemple de dinamisme en el sector lleter en una jornada tècnica que es va portar a terme a Campllong i que havien organitzat el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) i l'Ajuntament del municipi, en el marc de la fira comarcal de primavera que es farà dissabte i diumenge.

En la jornada, El sector lleter davant la crisi, hi van participar, entre altres, el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, i el tècnic agrari Jordi Peix. Segons es va destacar, es considera molt important trobar fórmules per promoure el mercat de proximitat. També es va remarcar que «es tracta d'un sector al servei dels consumidors» i que un dels objectius és «abaixar costos».

En la jornada es va tractar de la situació actual del sector agroalimentari, «menys afectat» pel context econòmic que altres sectors, segons es va indicar, i es va recordar que s'han produït canvis, com ara un increment important en el consum de marques blanques.

Un altre dels temes que es van posar sobre la taula va ser la situació del sector agrari, en el qual el nombre d'empreses ha disminuït. Un 17% de les explotacions lleteres catalanes han tancat en els últims tres anys, segons dades de l'observatori de la llet. Mentre que el 2006 hi havia 993 granges, actualment n'hi ha 823.

A l'acte es va presentar la Fundació Agroterritori, integrada per Unió de Pagesos, la UdG i la Cambra Agrària de Girona. Aquesta fundació vol trobar criteris de reflexió sobre el debat d'espais agraris. En la jornada es van presentar els objectius i les línies d'actuació de la fundació i el seu portal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.