Economia

Roca anuncia l'acomiadament de 1.030 treballadors de la fàbrica de Gavà

Economia

La multinacional catalana Roca ha anunciat aquest dilluns un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal per a 1.990 treballadors en els seus centres de Gavà (Baix Llobregat), Alcalá de Henares (Madrid) i Alcalá de Guadaira (Sevilla) per afrontar la caiguda de la demanda en el sector de la construcció accentuada per l'actual crisi econòmica, que ha frenat també l'activitat de reforma d'habitatges, segons ha informat l'empresa.

Fonts de Roca han explicat a Europa Press que l'expedient s'ha presentat per a un període aproximat d'un any i que el nombre màxim d'afectats a les tres fàbriques –les úniques a l'Estat que fabriquen productes sota la marca Roca– es distribuiran en 1.030 persones afectades a Gavà, 602 a Alcalá de Henares i 358 a Alcalá de Guadaira.

La direcció de Roca i el comitè intercentres començaran les negociacions els pròxims dies per abordar com s'aplica aquest expedient. La proposta de l'empresa és adaptar-se a les diferents necessitats dels centres, de manera que s'adoptin diverses modalitats com la suspensió de contractes durant períodes determinats, suspensió alternativament per mesos o reducció de jornada, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.