Economia

15 marques de cotxes no aniran al Saló de l'Automòbil de Barcelona

Les marques englobades a l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac) no aniran a l'edició del Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona, que s'ha de celebrar entre el 9 i el 17 de maig.

La decisió ha estat adoptada avui mateix a la reunió de la Junta Directiva d'Anfac, organització que engloba les firmes Seat, Audi, Volkswagen, Skoda, Peugeot, Citroën, Renault, Dacia, Ford, Mercedes-Benz, Smart, Opel Chevrolet, Saab, Nissan i Santana Motor. Les mateixes fonts han explicat que la decisió de no anar al Saló, que és de caràcter biennal i celebra enguany la seva 35a edició, es deu a la difícil situació en què es troben les empreses automobilístiques com a conseqüència de la crisi del sector, que afecta tant l'àmbit comercial com la producció.

De fet, les matriculacions d'automòbils a l'Estat espanyol van registrar l'any passat una caiguda del 28,1%, la més gran de la seva història, i per a aquest any s'espera un nou retrocés del 23%, fins a situar-se sobre les 900.000 unitats, de manera que en dos anys el mercat perdrà més del 50% del seu volum.

En la seva passada edició, el 2007, el Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona va comptar amb 171 expositors i 44 marques. El certamen va tenir quatre primícies mundials, dues europees i cinquanta estatals, i va rebre més d'un milió de visitants.

Ni amb ajudes
El Congrés dels Diputats va aprovar el novembre una sèrie de beneficis fiscals per les empreses que assistissin al Saló de l'Automòbil de Barcelona, mitjançant una esmena a la llei per a la supressió de l'Impost de Patrimoni pactada per CiU i PSOE.

En concret, aquests avantatges fiscals consisteixen en una deducció del 15% a l'Impost de Societats de les despeses en publicitat per a les promocions del Saló i de les despeses i inversions en construccions que serveixin per realçar l'espai físic on se celebra el certamen.

El president del Saló de l'Automòbil, Enrique Lacalle, ha expressat que no hi ha cap intenció de suspendre el saló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.