Economia

Corbacho anuncia ajudes per als romanesos desocupats perquè puguin tornar al seu país

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, està a Romania de visita oficial. El país insta al ministre a aprovar les ajudes, ja que necessita un milió de treballadors per compensar la pèrdua de població activa derivada de l'emigració

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha anunciat que el seu gabinet demanarà "informes jurídics" per conèixer la viabilitat d'implantar una ajuda econòmica perquè els immigrants romanesos que s'han quedat a l'atur, uns 71.000 a 31 de març, puguin tornar al seu país si així ho desitgen.

Corbacho ha fet aquestes declaracions en el marc de la seva visita oficial a Romania, on signarà dos "memoràndums de col·laboració" amb l'executiu de Bucarest per d'una banda, afavorir que el Servei Públic d'Ocupació Estatal espanyol ofereixi als immigrants romanesos feina al seu país i, de l'altra, es faciliti la cooperació entre els serveis d'inspecció laboral dels dos Estats.

El govern de Romania, el qual necessita un milió de treballadors per compensar la pèrdua de població activa derivada de l'emigració que ha experimentat els últims anys, ha impulsat al Ministeri de Treball a sospesar la possibilitat d'oferir ajudes econòmiques en el marc dels convenis bilaterals que ara se subscriguin i amb suport dels fons europeus.

Actualment, els romanesos no poden acollir-se al Pla d'Incentiu a la Tornada Voluntària en vigor, perquè la seva condició de ciutadans europeus i la llibertat de moviment per l'Espai Schengen que d'això es deriva és incompatible amb el requisit de no tornar a Espanya en un mínim de cinc anys que imposa el decret de tornada per als qui rebin la prestació.

En total, uns 718.000 romanesos tenen targeta de residència i 253.000 d'ells estan donats d'alta a la Seguretat Social. Segons Corbacho, "al final, serà una comunitat important establerta a Espanya", tot i que hi ha "més de 30.000 persones" que es troben a l'atur i ja no reben cap prestació i que podrien estar interessats a rebre suport econòmic per abandonar el país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.