Economia

Treballadors de Torraspapel es reuneixen amb la companyia convençuts del tancament de la planta

Laboral

El comitè d'empresa de Torraspapel Sarrià de Ter tem que la reunió que mantindrà aquest dimecres amb la direcció de l'empresa a Madrid per negociar l'ERO que vol presentar la companyia no serveixi de res. Els treballadors gironins estan convençuts que l'empresa vol reduir la plantilla i "al cap de quatre dies tancar" la planta.

En aquest sentit, el president del comitè d'empresa, Josep Lluís González, ha explicat que l'estratègia de l'empresa serà dividir i "pressionar" els diferents comitès de les plantes espanyoles afectades.

Els treballadors aprofitaran la reunió d'avui per demanar a l'empresa que si presenta l'ERO, ho faci a Catalunya perquè sigui la Generalitat qui tingui l'última paraula en aquest conflicte laboral que fa perillar 213 treballadors de la planta gironina.

Els sindicats defensen que la plantilla treballa 24 hores diàries de manera ininterrompuda i que la factoria té beneficis. A més, segons un estudi que ha fet un dels membres del comitè, Joaquim Ballada, l'empresa no ha realitzat les inversions que assegura haver fet. En concret, i segons les dades de Ballada, l'any passat el grup va anunciar 2 milions d'euros en inversions i només va executar 700.000 euros i aquest any no han vist "ni un euro" dels 4,8 milions d'euros assignats per a Sarrià.

També discrepen que la direcció de la companyia analitzi els resultats de la factoria en funció de les tones de paper perquè en fabricar aquest producte de característiques i pes diferent entre les factories, no és comparable analitzar-lo globalment.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.