Economia

Els pescadors es mobilitzen a Madrid per demanar ajudes davant la pujada del preu del cru

Pesca

Unes 10.000 persones, segons la Confederació Espanyola de Pesca (Cepesca), s'han concentrat aquest divendres al matí davant del ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí per protestar per la falta de mesures del govern espanyol davant de la "greu crisi" que travessa el sector pesquer com a conseqüència de la pujada del preu del gasoil.
Els participants repartiran gratuïtament entre els ciutadans 20.000 quilos de peix fresc, capturat dijous, per mostrar a la població la qualitat del producte.

Durant les mobilitzacions s'han mostrat pancartes amb lemes com "Espinosa, ets una mentidera", "Salvem la pesca" i "Solucions ja". El president de la patronal pesquera, Javier Garat, ha recalcat que el sector travessa una crisi greu, que requereix un pla de xoc i mesures urgents per salvar l'activitat.

La crisi que travessa el sector està motivada pels alts costos d'explotació dels vaixells, a causa sobretot de l'alça del gasoil –que s'ha quadruplicat en cinc anys, en passar de 0,18 euros el litre el maig del 2003 a 0,75 euros en l'actualitat–, així com pel baix preu del peix en primera venda, que es manté en els mateixos nivells que fa 20 anys.

En un comunicat, Cepesca insisteix que si el departament d'Elena Espinosa no adopta mesures urgents per garantir l'estabilitat i la sostenibilitat del sector, "el peix podria desaparèixer de la dieta mediterrània, així com també les empreses i els treballadors".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.