Economia

Mercabarna calcula que la carn i el peix es podrien acabar divendres si la vaga continua

Els piquets impedeixen la descàrrega i la distribució al mercat majorista de Barcelona, Mercabarna, fet fet que provoca que les provisions actuals d'aliments segueixin sense augmentar. Des de Mercabarna asseguren que, si la situació de vaga dels transportistes continua igual, hi haurà existències d'aliments fins dijous o divendres d'aquesta setmana.

En aquests moments, hi ha uns 20 camions de distribució d'aliments retinguts per piquets en algunes de les entrades del mercat encara que, segons el portaveu, no hi ha hagut incidents.

Ahir a la nit es va descarregar un 8% del peix que es descarrega habitualment perquè tots els accessos a Mercabarna van estar bloquejats entre la 1 i les 3 de la matinada, hora de descàrrega del material.

Actualment hi ha un 40% de peix conservat a les cambres frigorífiques gràcies a la descàrrega efectuada el cap de setmana, abans que comencés la vaga.

De tota manera, no ha entrat gens de peix de platja ni de marisc a causa de la vaga de pescadors, també en protesta contra l'augment del preu dels carburants.

Respecte al mercat de la carn, el portaveu de Mercabarna ha afirmat que ahir no es van sacrificar caps de bestiar, perquè no va entrar material a l'escorxador.

Les existències de be es troben en aquests moments al voltant del 10% també gràcies al subministrament que hi va haver diumenge, encara que no s'ha distribuït la carn "per por dels piquets".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.