Economia

Gas Natural estudia comprar la participació que la constructora ACS té a Unión Fenosa

Economia

El Consell d'Administració de Gas Natural es reunirà a les 16:00 hores d'aquesta tarda per estudiar la compra del 45,3% que ACS té en l'elèctrica Unión Fenosa, ho ha comunicat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En la reunió, el màxim òrgan de la companyia està previst que aprovi una oferta per adquirir el paquet de la constructora en solitari, segons fonts del mercat.

Prèviament es reuniran els consells de Criteria i Repsol YPF, que controlen el 30 i el 30,8% de la gasista, respectivament, per donar el vistiplau a l'operació, assenyalen les mateixes fonts.

Els títols d'Unió Fenosa van tancar ahir dimarts a 15,94 euros, per la qual cosa el valor de mercat de la participació de la constructora que presideix Florentino Pérez ascendeix a 6.600 milions.

La CNMV ha suspès la cotització de les tres companyies implicades en la operació.

La setmana passada Gas Natural, que va intentar comprar Iberdrola al 2003 i Endesa al 2005, va comunicar al supervisor borsari l'inici de les conversacions amb ACS per adquirir la seva participació en l'elèctrica.

Ahir dimarts, en la presentació dels resultats semestrals de la gasista, el seu conseller delegat, Rafael Villaseca, va dir que la gasista no contempla col·laborar amb altres companyies per adquirir Unión Fenosa.

La compra del 45,3% de l'elèctrica obligarà a Gas Natural a llançar una opa per la resta del capital de l'empresa per complir amb la legislació vigent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.