La ministra de Medi Ambient anuncia que invertiran 500.000 euros anuals en la reserva de les Formigues

La reserva marina de les illes Formigues, que anirà de Palafrugell a Calonge, amb una superfície de 3.400 hectàrees, comportarà una inversió anual de manteniment per part de l'Estat espanyol de 500.000 euros, segons va anunciar ahir la ministra de Medi Ambient de l'Estat espanyol, Elena Espinosa, en el Congrés dels Diputats. A més, la ministra va afirmar que la creació de la reserva, que es dirà oficialment Palamós-Illes Formigues, disposa d'un «ampli suport social i institucional». I va recordar el suport que hi han donat universitats, grups ecologistes, organitzacions de la societat civil i els ajuntaments de Palamós, Calonge, Mont-ras i Palafrugell.

La reserva marina, que serà l'onzena de l'Estat espanyol, s'ha creat respectant l'ordenament jurídic i el marc competencial. «També s'ha obert un diàleg institucional i social que es reflecteix en el consens bàsic aconseguit entre les administracions i la gran majoria de sectors afectats. Al mateix temps, s'han elaborat els corresponents estudis tècnics, científics i socioeconòmics», va explicar Espinosa.

L'ampli consens que exposa la ministra és qüestionat per algunes institucions, ecologistes i, especialment, pel sector nàutic, que ha creat un organisme per mirar de poder defensar els seus interessos. En les diverses reunions entre el ministeri i els sectors nàutics s'ha evidenciat una confrontació en relació amb els objectius que es marquen ambdues parts. Tot està pendent que es publiqui l'ordre ministerial que marcarà i regularà els usos de la reserva en els diferents àmbits, i que s'havia dit que estaria l'octubre passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.