Economia

Pagesia

Els productes d'horta de la cooperativa agrícola de l'Aldea tripliquen el preu

Les gelades a Europa han fet créixer les comandes i l'entitat registra beneficis

Una jornada gastronòmica promou els productes de proximitat

La cooperativa agrícola de l'Aldea comença a veure amb optimisme el futur. Tot i que encara queden entrampats 3,5 milions d'euros dels impositors, l'onada de fred polar que ha envaït Europa ha fet disparar les comandes de productes d'horta de la cooperativa de l'Aldea i el preu s'ha triplicat. “Tenim molt bones perspectives per a aquest 2017, actualment de cinc comandes que rebem tenim producció per a una”, va explicar ahir el president de la cooperativa, Miquel Carles. A més, la cooperativa ha tancat l'exercici del 2016 amb beneficis, un fet que no es produïa des de la fallida de la secció de crèdit de l'entitat fa poc més de cinc anys. “Tenim beneficis reals, no comptables, és a dir, que hi ha euros al calaix”, va dir Carles.

Pel que fa a la producció agrícola de l'any passat, va ser de tres milions de quilos, aportats pel centenar de socis de l'entitat, que conreen una superfície de 180 hectàrees. L'evolució dels números de l'entitat fa que la junta directiva garanteixi el futur de la cooperativa, tot i que continua apostant per la venda del patrimoni que no és rendible i per la incorporació d'un soci inversor. “La liquidació de la cooperativa ja ha quedat totalment descartada”, va admetre el president de l'entitat. I per fer créixer l'autoestima entre els socis, diumenge organitzaran, amb el suport de l'Ajuntament, la jornada L'Aldea, horta i cuina, amb degustacions i venda de productes. “Volem promocionar el producte propi, explicar que l'entitat genera beneficis i contribuir al retorn dels estalvis”, va manifestar l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu.

LA FRASE

Després d'anys de crisi, tancarem el balanç del 2016 amb beneficis i bones perspectives
Miquel Carles
PRESIDENT DE LA COOPERATIVA AGRÍCOLA DE L'ALDEA

LA XIFRA

3
milions
de quilos de producció hortícola ha estat el volum que la cooperativa va comercialitzar el 2016.

La importància dels productes de proximitat

El xef de Villa Retiro, Fran López, amb una estrella Michelin, va difondre ahir entre els escolars de l'Aldea la importància dels productes de proximitat. “Una verdura collida a la vora de casa no és afectada pel transport i desprèn moltes més aromes”, va explicar López als alumnes, i els va demostrar les possibilitats de la producció del camp i la mar de l'Ebre. L'acte d'ahir va ser una prèvia de la jornada de diumenge a la cooperativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.