Economia

Noel tanca acords amb la Xina per vendre-hi porcí

Preveu exportar-hi 17.000 tones d’aquesta carn fins al 2021

L’empresa crearà 20 llocs de treball

L’empresa Noel, de Sant Joan les Fonts, especialitzada en la producció i la distribució de pernil cuit i curat, d’embotits i de carns fresques, ha tancat acords comercials a la Xina i preveu exportar-hi 17.000 tones de porcí fins a l’any vinent. L’operació ha estat possible per l’homologació que li ha concedit l’administració general de duanes d’aquest país. L’empresa assegura que l’acord és “un pas endavant en l’estratègia de creixement i expansió internacional” després de tancar les darreres setmanes acords amb processadors i distribuïdors del canal horeca en aquest país.

Per poder cobrir el nou mercat, a més de sotmetre’s a una sèrie d’estrictes auditories, Noel ha “adequat alguns processos” i ha ampliat “la capacitat frigorífica de la companyia”. Aquestes accions s’han dut a terme a la planta on hi ha la seva divisió de frescos, a Olot, on, a més, s’incrementarà la plantilla amb la contractació de vint persones.

Segons el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, l’exportació de carns i despulles de porcí va assolir el 53% de les exportacions agràries de l’Estat espanyol a la Xina el 2019. En aquest sentit, la companyia, que ja té encàrrecs activats, té previst que els primers enviaments de producte arribin al mercat xinès a finals de juny.

Tot plegat, gràcies a diferents acords comercials que l’empresa ha aconseguit subscriure en un temps rècord, des de la seva homologació el 8 d’abril passat. Es tracta d’acords que Noel preveu ampliar en les pròximes setmanes, perquè duu a terme negociacions i no descarta ampliar el seu portafolis.

Amb aquesta operació, Noel torna a posar de manifest que la internacionalització és un dels seus pilars estratègics. Amb presència a més de 66 països, el 2019 les exportacions de la companyia van representar prop de la meitat de la seva facturació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia