cultura

El Morell convida a gaudir de la cultura a l'aire lliure

La població celebra la segona edició del Primaverart, un festival amb circ, teatre, música i dansa per a tots els públics i al carrer

Una de les cites destacades serà el concert del cantautor Miquel Gil

“Comença la primavera, fa bon temps i Primaverart convida a gaudir de la cultura al carrer”, descriu el festival que es viurà aquest cap de setmana a la població Judit Fernández, regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament del Morell. Es tracta d'un certamen amb espectacles variats de teatre, circ i música, tots, excepte un, programats a places i carrers de la població i que a més són tots gratuïts. “Les paraules cultura i gratuïta unides no te les trobes gairebé mai”, destaca la regidora, que anima tothom a participar-hi. De fet, el festival es va crear ara fa un any perquè “la primavera quedava desangelada entre el carnaval i la programació del Teatre Auditori. Abans havíem tingut l'Abril Jove, i buscant alguna alternativa va sorgir la idea de treure la cultura al carrer i de forma gratuïta”, explica Fernández. La continuïtat del festival demostra la bona acollida que va tenir en la primera edició. Enguany el certamen inclou fins a dotze propostes amb Miquel Gil com a cap de cartell. Ell protagonitzarà el concert de dissabte a la nit, una cita per compartir els seus 40 anys de carrera i escoltar versions renovades de temes d'Al Tall, on va començar a cantar de ben jove, de Terminal Sur, el grup que va liderar a finals dels vuitanta, i també de la seva carrera en solitari.

Els encarregats d'encetar Primaverart aquest vespre seran els actors de la companyia La Tal amb Carilló, un espectacle que destaca pel rellotge gegant i els personatges que hi transiten. Altres propostes teatrals que es podran veure seran Una paradeta particular, de la companyia La Bleda, on anar a mercat resulta molt divertit, sobretot amb la masoBleda com a mestressa de la paradeta; Mannekens's Piss, de Campi qui Pugui, amb la inauguració d'una font molt especial; Open Door, de PereHosta, amb un personatge excèntric que transporta una porta sortida del no-res; i L'adulador, una comèdia de Carlo Goldoni adaptada i interpretada per la Rapa Teatre. Es tracta d'una peça on el dramaturg italià critica obertament els governats i governats, amb fets i situacions que sonen molt actuals.

En clau de circ, el Primaverart proposa Des-Hàbitat, de Vaivén Circo, la trobada de quatre supervivents en un espai inhòspit; Entredos l'espectacle multipremiat de Capicua on el teatre gestual, el circ, la dansa i la manipulació d'objectes es fusionen per explicar la història d'un personatge que es desperta en un món fantàstic, i The Loser, on el clown Matteo Galbusera escenifica la història d'un home solitari i frustrat que imagina que és un famós jugador de tennis, entre altres situacions surrealistes i absurdes.

D'altra banda, Bombolles de paper, de Múcab Dans, serà l'únic que tindrà lloc al Teatre Auditori. Es tracta d'un espectacle de dansa, música en directe i interacció multimèdia que juga amb la imaginació de nens i adults.

Finalment, en l'apartat musical acompanyen Miquel Gil, Band the Marxa, amb tota la colla de personatges estrafolaris de Marxa Attacks! i Els Vinardells.

Primaverart

Dies 1-3 d'abril

www.elmorell.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia