cultura

Caixafòrum dedica un cicle a les restauracions de ‘Romànic obert'

Comença demà amb Sant Climent de Taüll i continuarà amb Sant Daniel, Sant Esteve de Marenyà i el brodat de la Creació

Com a activitat complementària de l'exposició Temps del romànic. Art, vida i consciència, el Caixafòrum de Girona ha organitzat, per a tots els dimarts d'abril a partir de demà, el cicle de conferències Romànic obert. Redescobrir el patrimoni al segle XXI (19 h, 4 euros), en què es parlarà de diferents projectes de restauració que s'han portat a terme dins d'aquest programa, organitzat des del 2008 per l'Obra Social La Caixa i la Generalitat, i també de les troballes que han sortit a la llum durant les intervencions.

Demà, tindrà lloc la sessió dedicada a Sant Climent de Taüll#1123, ‘mapping' i restauració del romànic, amb la participació del dissenyador gràfic Albert Burzon, l'enginyer informàtic Eloi Maduell, l'arquitecta Eva Tarrida, l'arqueòleg Eduard Riu-Barrera i l'historiador de l'art Albert Sierra.

El dia 14, l'arquitecte Pep Pla de Solà-Morales parlarà sobre La restauració del claustre de Sant Daniel. Intervencions i troballes. L'arquitecta Olga Bas explicarà, el dia 21, la Intervenció a l'església de Sant Esteve de Marenyà, una fita visual a la Tallada d'Empordà, i les conservadores restauradores Maite Toneu i Mari Luz Morata tancaran el cicle, el dia 28, amb La intervenció de conservació i restauració del brodat de la Creació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia