cultura

Castelló se suma als Sopars Estellés

L'homenatge al poeta l'organitza el centre cultural la Nau

El centre cultural valencià La Nau de Castelló acollirà demà divendres, 22 d'octubre, a partir de les 21.30 hores, un sopar d'homenatge a Vicent Andrés Estellés, que pretén simbolitzar el compromís valencianista de promoció de la llengua i cultura pròpies.

La iniciativa correspon originàriament a l'escriptor Josep Lozano, qui va proposar que, cada any, s'organitzaren arreu del país els anomenats Sopars Estellés, unes trobades on se celebre el naixement d'un dels nostres grans poetes. “La idea és retre-li homenatge en una festa que tinga continuïtat al llarg dels anys, per tal que esdevinga una tradició on la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre país compartisquen el protagonisme amb la seua obra”, ha explicat el president de l'associació organitzadora, Antoni Porcar.

En el sopar es degustaran plats i begudes valencians i cadascun dels participants llegirà un poema d'Estellés a la resta dels assistents. És el model que s'ha seguit arreu del País Valencià que ja compta amb desenes de municipis on s'han celebrat Sopars Estellés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.