Llibres

Cultura

Mor als 97 anys l’històric poeta i narrador de Ciutadella Antoni Moll

Va escriure el primer llibre en català imprès a Menorca després de la Guerra Civil

El narrador, poeta i traductor Antoni Moll i Camps (Ciutadella, 1926), considerat un dels grans autors catalans menorquins, va morir ahir a Barcelona als 97 anys. Moll , llicenciat en filologia clàssica, va publicar el 1947 el primer llibre en català imprès a Menorca després de la Guerra Civil: “Serenor”. Era membre de l’Institut Menorquí d’Estudis i el seu pare era el propietari de la coneguda impremta i llibreria Impremta Moll a Ciudatella.

Després de la guerra el negoci familiar va tancar i Antoni Moll va entrar a estudiar al Seminari de Menorca. Va ser ordenat prevere el 1959 i va exercir de vicari, càrrec que va compaginar amb el de professor de llatí al Seminari de Ciutadella.

Als anys seixanta va seguir la crida del papa Pau VI i es va traslladar a Xile. D’aquella experiència en va sorgir la novel·la “L’endemà del silenci”. Més endavant es va secularitzar, es va casar i va tenir quatre fills. El 1972 es va traslladar a Barcelona on va començar a treballar per l’editorial Salvat. Va conrear la narrativa infantil i juvenil tant en català com en castellà.

La seva obra poètica va ser inclosa en algunes antologies de referència, com “Els poetes insulars de postguerra” (1951); “La poesia catalana eucarística” (1952) i “Els autors de l’ocell de paper” (1957). També va traduir “Odes” d’Horaci i va guanyar diversos premis literaris abans de rebre el “Fabiol de Bronze” com a ciutadellenc de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia