Cultura

El mossèn de Tremp se sorprèn que "alguns s'escandalitzin" perquè va recomanar "als feligresos que no assisteixin a la presentació d'un llibre"

El rector de la parròquia, mossèn Mateo, continua carregant contra l'últim llibre de Pep Coll, Les senyoretes de Lourdes (Premi Sant Jordi 2007). En una carta enviada a l'Avui.cat, insisteix en les seves paraules publicades al full parroquial d'aquest diumenge.

Mossèn Mateo se sorprèn que "alguns s’escandalitzin perquè un rector, en l’ús del seu exercici de magisteri i consell, hagi recomanat als seus feligresos que no assisteixin a la presentació d’un llibre".

Pel mossèn de Tremp, Pep Coll té "una visió del catolicisme en clau de poder, manipulació i recerca de profit. Desconeix també la serietat amb què s’emprèn una investigació sobre fets suposadament sobrenaturals. En això l’Església ha estat sempre cauta i prudent". A més, segons mossèn Mateo, "Pep Coll no amaga la seva visió anticlerical una mica decimonònica i la seva concepció de Lourdes com a gran tinglado.

El rector de Tremp també acusa Coll de "presentar una Bernadette mentidera i manipuladora". "Si fos així, l'Església no l’hagués cregut mai i molt menys l’hauria canonitzat. A no ser que es tracti d’una Església manipuladora de la veritat", contesta a la carta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.