Llibres

Figueres crea el seu festival de crònica negra

Hi participaran Tura Soler, Anna Punsí, Toni Muñoz i Narcís Bardalet

El negre està de moda, i Figueres aprofitarà l’interès que desperta l’any vinent, del 4 al 6 de març, amb el primer festival La Ceba Negra, dedicat a la crònica de successos. Promogut per l’Ajuntament de Figueres i per l’associació Acocollona’t, reunirà escriptors, experts i periodistes que han donat cobertura informativa als crims, han treballar per resoldre’ls o els han portat al terreny de la literatura. Entre els primers noms confirmats hi ha els periodistes Tura Soler, cap de successos d’El Punt Avui i autora del llibre El pantà maleït: les morts de Susqueda; Anna Punsí, col·laboradora del programa de Carles Porta Crims; l’escriptora Clara Tiscar, artífex del podcast Criminopatia, i Toni Muñoz, redactor de La Vanguardia i autor de Sólo tú me tendrás, sobre el crim de la Guàrdia Urbana.

Durant el festival, que tindrà lloc a diferents espais de la ciutat, també es lliurarà la distinció honorífica Fulla Negra una trajectòria, que en aquesta edició serà per al forense Narcís Bardalet, i es programaran taules rodones, presentacions i conferències on es parlarà de l’evolució del periodisme de successos, la comunicació del true crime o l’auge que ha experimentat el gènere negre. A més, s’hi enregistrarà en directe el podcast La nit més fosca, de Ràdio Vilafant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia