cultura

La Giorquestra celebra amb més projecció el quart aniversari

El violoncel·lista Daniel Müller-Schott (28 de febrer) i el violinista Nemanja Radulovic (8 de maig) són els solistes que actuaran amb la GIO a l'Auditori de Girona

La GIO, l'orquestra simfònica de les comarques gironines, torna una temporada més, i ja en són quatre, per demostrar que continua sent tan activa i ambiciosa com sempre. Amb l'Auditori de Girona com a gran epicentre, la GIO presenta tres produccions que també es podran gaudir en poblacions com ara Maçanet de la Selva, Palafrugell i Figueres. La línia de treball continua sent la mateixa: col·laborar amb alguns dels millors solistes. En aquesta ocasió, amb dos que tenen una gran projecció internacional: el violoncel·lista Daniel Müller-Schott i el violinista Nemanja Radulovic.

Per començar, l'orquestra dirigida per Marcel Sabaté tocarà amb un dels violoncel·listes més prestigiosos de la seva generació, l'alemany Daniel Müller-Schott, que actuarà en un concert que oferirà el diumenge 28 de febrer a l'Auditori. El programa d'aquest concert inclourà dues obres emblemàtiques del compositor txec Antonín Dvorák, en la commemoració del 175è aniversari del seu naixement: el Concert per a violoncel i la Simfonia número 9, més coneguda com Simfonia del Nou Món.

Un altre concert monogràfic tindrà lloc el 8 de maig, també a l'Auditori de Girona, en aquest cas amb el violinista serbi Nemanja Radulovic com a solista convidat. Líder de vendes amb els seus discs publicats amb Deutsche Grammophon i guanyador d'un Echo Klassik Award, Radulovic protagonitzarà el cèlebre Concert per a violí de Txaikovski. El programa es completarà amb la Simfonia número 5 del mateix compositor rus.

‘Tango Piazzolla'

La GIO també presenta en aquesta quarta temporada una producció de format mitjà anomenada Tango Piazzolla, que es compon d'orquestra de corda gran, percussió, piano i saxo, i, en aquest cas, els dos solistes destacats que l'acompanyen són el pianista Stenway artist i compositor sud-africà Christopher Duigan i el virtuós saxofonista clàssic David Salleras. El programa inclou estrenes melòdiques de Duigan i virtuoses de Salleras, així com del jove talent Dani López. En la segona part, els millors tangos de Piazzolla són orquestrats per la Giorquestra.

L'orquestra gironina durà aquesta gira a tres poblacions: Maçanet de la Selva (23 d'abril), Palafrugell (24 d'abril) i Figueres (3 de maig). I aquí no s'acaba, perquè aquesta producció està pensada per arribar a altres municipis de la resta de Catalunya, tant a la primavera com a l'estiu. A part de les produccions simfòniques, la GIO també proposa concerts a mida per a entorns més reduïts a través de la GIO Ensemble i la GIO Solistes, format pels caps de la secció de corda.

LA DATA

05.02.12
va ser la presentació oficial de la Giorquestra, a l'Auditori de Girona, on es van exhaurir les localitats.

LA XIFRA

4
temporades de concerts encadena la Giorquestra, que aquest any ofereix tres produccions musicals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA