cultura

El festival de Santa Florentina tornarà l'any que ve a Caldes d'Estrac

La direcció del cicle admet que estudiarà abaixar el preu de les entrades per atraure més espectadors

També agraeix l'acollida del poble

Si no hi ha res que ho faci canviar, Caldes d'Estrac tornarà a ser l'escenari el 2016 d'una nova edició del Festival de Música Clàssica de Santa Florentina, segons va assegurar el seu director, Carlos Haartman. El cicle de concerts d'estiu, que durant molts anys s'havia celebrat al castell de Santa Florentina de Canet de Mar, va canviar enguany de municipi, i per primera vegada es va fer a Caldetes. A banda del canvi de població, els concerts –celebrats entre l'11 de juliol i el 15 d'agost– es van dividir en dos emplaçaments: a l'església parroquial, on es van fer les propostes de petit format, i en una vela habilitada especialment pels recitals, que es va situar a la zona de Jacint Verdaguer, a la part alta de Caldes d'Estrac.

“El suport logístic i humà de Caldes d'Estrac i el seu alcalde ha servit perquè aquesta edició del festival hagi tornat a ser un èxit”, va manifestar Haartman. Tot i confirmar la continuïtat al municipi maresmenc del festival, el seu director va admetre que li havien arribat ofertes d'altres municipis interessats en el cicle de música clàssica. “Estem molt satisfets amb l'acollida que ens ha brindat Caldetes”, va subratllar Haartman. Tot i això, el director va admetre que, amb el canvi d'emplaçament, “encara hi ha coses per millorar”. En aquest sentit, Haartman va reconèixer que els primers concerts “no van arribar a complir amb les expectatives” a nivell de públic, però que a mesura que el festival avançava “l'acollida va ser més bona”. Haartman ja va avançar que, de cara a l'any que ve, ja s'estan estudiant fórmules per afavorir més afluència de públic. Abaixar el preu de les entrades, fer abonaments i descomptes per a la gent de Caldetes i començar abans la venda de les localitats seran alguns dels elements que potser es posaran en marxa. La intenció de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac és tenir a punt un amfiteatre on fer properes edicions del festival i d'altres esdeveniments. En el cas que no estigués llest per l'any que ve, Haartman va assegurar que el festival continuarà al poble.

LA XIFRA

10
concerts
s'han celebrat en el Festival de Música de Santa Florentina, que enguany s'ha celebrat a Caldes d'Estrac.

LA XIFRA

2
escenaris
ha tingut el festival: la parròquia i una gran vela a la zona de Mossèn Jacint Verdaguer.

LA FRASE

El suport logístic i humà de Caldetes i el seu alcalde ha servit perquè el festival hagi tornat a ser un èxit
Carlos Haartman
Director del festival de Santa Florentina

Un cartell de luxe

Tot i el canvi d'emplaçament, un any més el cartell del festival de música clàssica de Santa Florentina va ser d'autèntic luxe, com ha estat una constant al llarg dels anys.Un dels concerts que va arrossegar més públic va ser sens dubte el del mediàtic violinista Ara Malikian, que al llarg de 15 anys ha demostrat el seu virtuosisme arreu del món. Un altre dels plats forts del festival va ser la representació de l'òpera Carmen, de Georges Bizet, que també va arrossegar un bon nombre d'assistents en les dues actuacions programades pel festival. Un altre dels triomfadors va ser el pianista rus Sergey Belyavskiy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia