cultura

El 3r Aplec de Mariola se celebrarà a Agres

La localitat del Comtat recull el testimoni de Banyeres i encara el repte de la consolidació de l'esdeveniment

Un any més, l'assemblea dels Pobles de la Mariola aposta per ajuntar la festa, la cultura popular i la reivindicació en una nova edició de l'Aplec de la Mariola, que en la seua tercera trobada tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 d'octubre a la localitat d'Agres sota el lema “Escola rural, pobles vius”.

Com en les dues edicions anteriors, l'Aplec girarà al voltant d'una temàtica d'especial importància al poble amfitrió, pel que enguany l'organització vol posar les mirades en la situació dels col·legis rurals agrupats (CRA), ja que diferents pobles de l'àmbit mariolenc compten amb els CRAs com a únic centre educatiu oficial per als seus xiquets.

El cas d'Agres, és particularment destacable perquè el col·legi públic El Teix va estar tancat durant vora dos cursos escolars.

«A l'Aplec hi haurà xarrades i activitats sobre l'educació als entorns rurals, però també tindrem la fireta, els sopars, les excursions i molta cultura tradicional, amb grans novetats. I, per descomptat, els concerts a la nit!» ha manifestat Carlos Belda, de Joves de la Serra Mariola, entitat organitzadora d'aquesta edició.«Estem intentant introduir millores logístiques, com la zona d'acampada. I cal destacar que a Agres es pot arribar amb tren». L'organització ja ha avançat que hi haurà una festa de presentació a Agres durant l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia