cultura

música

xavier castillón

Jugar, ballar, reflexionar

Des de la Garrotxa arriba Hora de Joglar , un grup que fusiona ritmes diversos i que acaba de publicar el seu primer disc, Gira el temps ( RGB Suports ). “Estilísticament, no ens marquem límits: fem música influenciats per tot allò que hem escoltat i que ens agrada. El resultat és una fusió de rumba, bossa nova i altres ritmes llatins, música balcànica i, com a principal tret diferencial, el swing i el jazz manouche francès. Podríem dir que ens movem entre el folk i el jazz, amb actitud una mica punkie”, explica una delegació d'aquesta banda de vuit músics, provinents de diverses localitats com ara Santa Pau, Girona, Sant Miquel de Campmajor, Batet i Argelaguer, on tenen el local d'assaig.

Tot va començar ara fa dos anys, quan Ferriol Virgili (bateria) i Aniol Nebot (violí i guitarra) van començar a escriure cançons i, per vestir-les bé amb una instrumentació molt variada, van anar a buscar músics procedents de “formacions i estils diferents”: Isart Camps (veu principal), Joan Tomàs (contrabaix), Dani López (saxo i flauta travessera), Michaël Lecuyer (trombó de vares, guitarra i acordió), Marco Aparicio (teclats) i Ricard Amaya (percussió). “Necessitàvem tots aquests elements per muntar el grup –la veu solista, els vents, el piano, el violí i el contrabaix– perquè volíem oferir qualitat.” En els seus concerts, “molt vius i moguts”, els vuit membres del grup s'intercanvien instruments i tots canten i ballen. El seu dinàmic directe els ha servit per guanyar diversos concursos, com ara el Destaca't 2014, gràcies al qual aquest any obriran l'escenari gran de l'Acampada Jove de Montblanc. “En els concerts no tot és canya: amb la nostra música també convidem a la reflexió, a deixar-se anar d'una forma conscient.”

Hora de Joglar va gravar i mesclar les 13 cançons del disc entre el seu local i els estudis Ground –la masterització, als 44.1– amb el grup i el seu tècnic de so, Albert Cortada, compartint la producció. En la gravació, hi han col·laborat diversos amics com ara Joan Garriga i Marià Roch, de La Troba Kung-Fú; Alguer Miquel, Jordi Barnola i Sergi Carbonell, de Txarango, i altres músics com ara Darío Barrosso, Julià Ruiz, Daniel Meredith i Frédéric Bonell.

El disc s'obre amb Sóc feliç, el primer single i videoclip, que ja marca el to optimista de la resta de les cançons. Hora de Joglar juga amb conceptes com el del joglar modern que comparteix històries, el joc i la idea de girar el temps per “aprofitar-lo i que no ens arrossegui”. Per això el seu logotip és una baldufa: un joc que gira i que, a més, simbolitza “la senzillesa” que els agrada reivindicar, “entre tants focs d'artifici”. Hora de Joglar presentarà el seu disc el 16 de maig a La Mirona de Salt, amb els també garrotxins Greda Street Band.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]