cultura

Art

Can Ginebreda de butxaca

Xicu Cabanyes posa a la venda miniatures de les seves populars escultures del bosc

Les peces les fa una per una

Les cèlebres escultures del bosc de Can Ginebreda de Porqueres tenen per primer cop unes rèpliques en miniatura que s'estan venent com a record. De moment, se n'han elaborat una trentena, però la intenció de Xicu Cabanyes –l'escultor fundador del singular recinte– és anar reproduint les 110 obres que actualment hi ha al bosc, majoritàriament de tema eròtic. No s'ha seguit un patró d'escala. Totes les peces tenen una alçària semblant, d'uns 10 cm, encara que els originals siguin de mides diverses. Ell i el seu col·laborador, Marc Estany, les fan artesanalment, una a una, amb polièster i altres elements i un acabat de pintura ceràmica que els dóna un aspecte argilós. “Procurem que a la vitrina hi hagi sempre un exemplar de cada escultura, i quan la venem, en fem una altra”, explicava aquesta setmana l'artista. Les venen a 15 euros, un preu ajustat “perquè ningú es pensi que fem escultures per als rics”.

La iniciativa s'emmarca en una política de potenciar el marxandatge del recinte. Paral·lelament a les miniatures, estan fent unes reproduccions d'algunes escultures, a una escala menys reduïda, i també uns testos inspirats en les obres que hi ha al bosc. Tot aquest material de record s'afegeix al cartell, les postals i el llibret interactiu que ja existien.

El baldaquí

Mentrestant, Cabanyes i Estany continuen treballant en un projecte que ve de lluny, el baldaquí, una estructura de la qual pengen els caps de personatges d'arreu del món que han estat molt importants, per una raó o una altra: des del papa Joan XXIII (que ocupa el lloc més alt) fins a Elvis Presley, Nelson Mandela o Marylin Monroe, passant per Bin Laden i Adolf Hitler. El rostre més recent és el de Lluís Llach. En total, ja n'hi ha una setantena, però n'hi caben molts més. Cabanyes calcula que d'aquí a un any el podrà donar per acabat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia