Tiana celebra la seva festa gran amb l'homenatge a l'artista Lola Anglada com a acte principal

Tiana està de festa. Els actes inclosos en la festa de Sant Cebrià, «la gran», van començar dimecres, amb la celebració cívica de la Diada, una mongetada, havaneres i música. Però els més especials tindran lloc dissabte amb la jornada d'homenatge a l'escriptora i dibuixant Lola Anglada, fortament vinculada a la vila. La trobada, que coincideix amb la commemoració del 25è aniversari de la mort de l'artista, s'obrirà amb una taula rodona a càrrec del catedràtic d'història de la UB Joan Villarroya, l'historiador i crític d'art Daniel Giralt, la il·lustradora Roser Capdevila i el pintor Àlvar Suñol. La xerrada, que es durà a terme a la Sala Albéniz del Casal (18.30 h.) portarà per títol Lola Anglada, la dona, l'artista i el seu temps i repassarà la trajectòria de l'artista. Un cop finalitzat, es lliurarà el premi del sisè concurs que porta el nom de l'escriptora i es farà una ofrena floral. L'acte clourà amb l'actuació de l'Escola Municipal de Música i Dansa i de l'Escola d'Adults Timó.

El cartell de la festa de Sant Cebrià, però, té moltes més propostes. El dia del patró, el dimecres 16, tindrà lloc el tradicional pregó (a càrrec de l'actor Miquel Gelabert) i l'ofici solemne a l'església, que aquest any serà presidit pel cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach. Per aquell dia també s'ha programat un espectacle de circ. El cap de setmana següent s'han previst jocs tradicionals i els concerts de The Vilet Frequency i Ai, Ai, Ai. Les matinades, que tampoc falten en cap festa major de Tiana, seran diumenge 20, igual que el castell de focs.

EL MÉS DESTACAT

Dissabte 12
Homenatge a Lola Anglada. Sala Albéniz, 18.30 h.
Correfoc. Plaça de la Vila, 22 h.
Concerts al Xiringuito del Dr. Mascaró, 21 h.
Dimecres 16
Circ. Plaça de la Vila, 18.30 h.
Ofici solemne presidit per l'arquebisbe Sistach. 20 h.
Pregó. Plaça de la Vila, 21 h. Després, concert de The Grove
Divendres 18
Jocs tradicionals. C. Can Gaietà, 18 h.
Concert jove amb The Vilet Frequency i Ai, Ai, Ai. Antic camp de futbol, 23.30 h.
Dissabte 19
Circ. Plaça de la Vila, 18 h.
Nit de DJ. Camp de futbol. 11.30 h.
Diumenge 20
Matinades. Camp de futbol. 6.30 h. Després, esmorzar.
Jornada castellera. Plaça de la Vila, 12 hores
Castell de focs. Camí dalt d'Alella, 21 hores


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.