cultura

Senyalitzen rutes patrimonials amb codis QR a la Tallada

El municipi empordanès estrena diferents itineraris pel romànic, la muralla i el seu entorn natural i agrícola

L'Ajuntament de la Tallada ha culminat el projecte de senyalitzar diverses rutes temàtiques a través de les edificacions i elements patrimonials del poble i
els nuclis municipals de Tor, Marenyà i Canet. Per exemple, “n'hi ha una que enllaça les esglésies romàniques de Santa Maria de la Tallada, Sant Esteve de Marenyà i Sant Climent de Tor”, destaca l'alcaldessa, Roser Bagué, i les altres recorren els conreus de la plana, la riba del Ter o la pujada de Marenyà, al puig Segalar, des d'on es divisa una panoràmica que abasta tot el golf de Roses.

Els itineraris es poden seguir des del mòbil, però també han enganxat un seguit d'etiquetes amb marques direccionals per no haver d'estar pendents de l'aparell. L'altre recurs que han introduït són els codis QR, que es poden escanejar amb els terminals de telefonia i remeten a les pàgines d'internet que s'han elaborat amb dades de la ruta i ressenyes sobre cada punt d'interès.

Entre els atractius, hi ha sitges medievals –les més antigues daten del segle IX–, el recinte emmurallat, pous, antics safarejos, les restes de l'aeròdrom i el refugi de la Guerra Civil Espanyola o elements naturals com la gorga de Canet i l'illa del Ter, bon punt per observar aus.

Els quatre itineraris fan, en total, 26 quilòmetres i es poden recórrer a peu o en bicicleta. Tres rutes són de nivell fàcil i la pujada al Segalar, de dificultat moderada.

LES XIFRES

4
rutes
són les estrenades a la Tallada: les esglésies romàniques, els conreus de la plana, la riba del Ter i el Segalar.
26
quilòmetres
fan els quatre recorreguts. Els planers, d'escassa dificultat i la pujada al Segalar és el més exigent.

Dossiers pedagògics per a escoles

L'alcaldessa, Roser Bagué, explica que el projecte turístic és resultat de les subvencions del programa Viure al Poble i espera que atreguin turistes amb ganes de descobrir el municipi. S'ha aprofitat la inclusió de les rutes informatitzades per dissenyar un nou web municipal. I amb vista sobretot a les escoles, han començat a redactar una sèrie de dossiers monogràfics amb la història dels elements. Cada publicació, accessible al web, incorpora fitxes amb exercicis i activitats pedagògiques perquè els estudiants les vagin completant sobre el terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.