cultura

Jornades Europees de Patrimoni a Banyeres de Mariola

La directora general de Patrimoni confirma l'assistència a les sessions de treball

La Directora General de Patrimoni de la Generalitat, Marta Alonso Rodríguez, ha anunciat la seua presència en la celebració a Alacant de les Jornades Europees de Patrimoni que es desenvolupen hui divendres 26 d'octubre a Banyeres de Mariola, segons ha informat el regidor de Patrimoni Ramón Albero.

Així mateix, l'edil ha confirmat la presència de més de 30 assistents provinents, en major grau, de les universitats de València, Alacant i Elx després de mostrar-se interessats en conèixer el patrimoni arquitectònic i hidràulic dels antics molins situats a la vora del riu Vinalopó.

Les activitats s'iniciaran cap a les 11 hores del matí amb la recepció a l'Ajuntament de la directora general per a després dirigir-se cap a la zona d'acampada del molí l'Ombria des d'on es recorrerà la Ruta dels Molins habilitada en la ribera del riu. Posteriorment, la jornada es complementarà amb la visita molí fariner de Daniel Vilanova i al Museu Valencià del Paper situat al parc municipal de Vil·la Rosario.

Albero ha comentat que «la celebració a Banyeres de les Jornades Europees del Patrimoni constitueixen una magnífica oportunitat per promocionar l'arquitectura tradicional dels molins que formen el projectat Parc Cultural de l'Aigua, confiant que aquesta iniciativa puga rebre el recolzament oficial definitiu per a la seua declaració com Bé d'Interès Cultural (BIC) i així contribuir a la seua definitiva conservació».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.