cultura

Des del Wancub

El grup blanenc Wantun publica el disc ‘Anònim X', basat en un ambiciós espectacle multidisciplinari

  • Wantun JUAN MIGUEL MORALES.
Les seves cançons han sonat en sèries televisives com ara ‘La Riera' i ‘Ventdelplà'

El grup blanenc Wantun ha publicat el seu segon disc, Anònim X (Picap), que apareix dos anys després del seu debut, Animalia. Entre tots dos discos, el grup va crear un ambiciós espectacle multidisciplinari, Wancub. La fi de la inspiració, que combinava el teatre, la música i les projeccions. Estrenat per Sant Jordi de l'any passat al Teatre de Blanes, Wancub està protagonitzat per un pintor famós que, en plena crisi creativa, es planteja preguntes com aquestes, en la solitud del seu estudi: “Es pot entendre l'art sense l'experiència vital?”. Mentrestant, els músics toquen, des del cub semitransparent que dóna títol a l'espectacle, cançons d'Animalia i altres temes nous que, finalment, s'han incorporat també a Anònim X, el seu nou disc, enregistrat la tardor passada als estudis Blind Records i produït per The Blind Joes Santos i Fluren. Toni Sánchez (veu i guitarra acústica), Aleix Iglesias (guitarres, sintetitzadors i programacions), Jordi Ibáñez (guitarra elèctrica), Ricard Borrell (baix i programacions) i Francesc Borrell (bateria) han enregistrat aquestes onze cançons, amb la col·laboració de Valen Nieto (Raydibaum) en el tema Safaris. Entre l'onírica entrada del disc amb In aether –un viatge per l'èter, el cinquè element, segons la física clàssica– i la sortida d'Out aether, Wantun proposa tot un seguit d'històries “d'anonimat, de desesperació, d'il·lusió, de ruptures, d'amors filials, d'amors impossibles”, fins arribar a la revisió del final de la pel·lícula Abans del vespre –Julie Delpy i Ethan Hawke, amb París de fons–, titulada Capvespre. A la cançó Cadaqués, Wantun ret els seus particulars homenatges: “Destrossaré les nits, escoltaré sovint el Closer, en Jeff Buckley, Joan Colomo i en Nick Drake”. El primer videoclip, Barney, ha estat realitzat per Lyona.

“Es nota molt l'evolució que hi ha hagut entre Animalia i Anònim X. En aquest hi ha més electrònica, però en directe ens ho passem millor tocant les cançons més rockeres”, diuen. Algunes cançons del seu debut han sonat en sèries com ara La Riera i Ventdelplà, on el tema Dilluns nit va acompanyar una escena clau. Entre altres reconeixements, han guanyat el premi Carles Sabater i el premi popular del Sona 9.

Wantun actuarà el 27 d'abril a la Festa Petita de Breda, amb Els Catarres; el 5 de maig, a la sala Sindicat de Garriguella, i el 23 de maig al Music Hall de Barcelona, amb Obeses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.