cultura

El tren, el protagonista

El carrilet d'Olot, el Tren Petit (o Tren Pinxo) de Banyoles i el tren de Sant Joan de les Abadesses, que encara perviuen en la memòria de molts gironins, centren el dossier central del nou número (el vuitè) de la revista Les Garrotxes, que ja es pot trobar a les llibreries i quioscos.

En el treball, que ocupa 45 de les 116 planes de la revista, es parla amb extreballadors i usuaris de les línies, se n'analitzen la creació, l'evolució i la desaparició, i se'n descriuen el patrimoni arquitectònic i la importància econòmica i social que van tenir. Així mateix, uns reportatges tracten, entre altres aspectes, del llegat que han deixat aquells ferrocarrils en forma de vies verdes i d'alguns projectes ferroviaris que no es van arribar a executar.

Al marge del dossier, apareixen perfils del ferrer de Mieres, el carreter de Castellfollit de la Roca, el carter de Rocabruna i la veïna de la Colònia Llaudet, de Sant Joan de les Abadesses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.