cultura

Primer cap de setmana de festa major a Perpinyà

Mostra d'havaneres, trobada gegantera, aplec de sardanes i Ball Català, de divendres a diumenge, al centre de la ciutat

Els actes de la festa major s'allargaran fins al 25 de juny

La festa major de Sant Joan a Perpinyà comença aquest divendres amb la Mostra d'Havaneres que reunirà els grups Llotja de Mar, Mariners del Canigó, les Veus de l'Estany i Terra Blava. La cantada tindrà lloc a la plaça de la República a partir de les nou del vespre.

Dissabte 18 començarà la jornada festiva a les 10 del matí amb la Trobada Gegantera, amb les colles nord-catalanes de Perpinyà, Canet, Tuïr, Argelers de la Marenda, els Angles, Talteüll i Elna, que seran acompanyades per les colles de Girona, Terrassa i Vacarisses. Les colles de gegants seran acompanyades pel grup de sacs de gemecs Els Salanc'aires. A dos quarts de dotze, davant la catedral començarà l'Aplec de Sardanes, que es desplaçarà, a les tres de la tarda, a la Passejada de la capital nord-catalana. Les cobles que hi participaran seran La Mil·lenària, Germanor i Els Únics. A les nou del vespre, a la plaça de la República, la cobla Mil·lenària s'encarregarà del Ball Català.

Diumenge 19 una Cantada de Caramelles amb la Societat Coral Unió Rubinenca recorrerà els carrers més cèntrics de Perpinyà. A les onze tindrà lloc la Diada Castellera a la plaça de la catedral amb els Castellers de Cerdanyola, la Colla La Global de Salou i els Castellers del Riberal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.