Teatre

OLESA DE MONTSERRAT (Baix Llobregat)

La Passió

Setmana Santa en creu

La Passió d'Olesa de Montserrat s'avança a la Setmana Santa. Aquest mateix dissabte hi ha un parell de funcions d'un repartiment d'un miler de col·laboradors que ja va debutar diumenge passat (hi van assistir 650 espectadors). També es faran sessions dobles el 22 d'abril i l'1 de maig (consulteu cartellera). El veïnat d'Olesa ha transmès de pares a fills la seva tradició per l'espectacle de la Passió. La primera referència està documentada de l'any 1538. En aquelles llunyanes dates, els olesans van tenir la iniciativa de representar la vida, mort i resurrecció de Crist pels carrers del poble. Aquelles primeres representacions es van efectuar com una cerimònia religiosa. Amb el pas del temps, la iniciativa va esdevenir tradició, i la tradició en un dels espectacles més importants, patrimoni del nostre país. La Passió d'Olesa és l'única de les passions que ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l'any 2002.

A Molins de Rei (www.tresc.cat) no reprenen la tradició fins al 30 d'abril. Poema per a teatre del poeta Mateu Janés i Duran sobre la vida, passió, mort i resurrecció de Jesús, però amb una visió moderna, ja que l'obra és del 1953.

Dissabte, 16 d'abril. Sessions a les 17.30 i a les 21.25 hores. Al Teatre de la Passió.

Esparreguera, la més matinera

El divendres sant es repeteix la Passió, una experiència única que se celebra tots els diumenges de febrer, març i abril al Teatre de la Passió d'Esparreguera i té el seu moment culminant per Setmana Santa (www.lapassio.net). Els espectadors poden passar tot el dia a Esparreguera i viure moments memorables: un muntatge de gran espectacularitat amb una alta qualitat interpretativa, música i veus en directe, trenta canvis d'escenografia i, en definitiva, una proposta visualment molt atractiva i singular que difícilment es pot trobar en altres llocs. Un muntatge de grans dimensions que fan possible un miler de persones de la Vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.