cultura

‘La Maternitat d'Elna' al Teatre Municipal de Perpinyà

Aquest espectacle teatral en català presentat per l'Arxipèlag relata un episodi històric entre la Retirada i la Segona Guerra Mundial

La Maternitat d'Elna és una obra concebuda com un conte per a adults que relata la història de mares a partir de la Retirada i dels camps de concentració de la Catalunya del Nord. El muntatge incorpora testimonis, cançons catalanes i franceses i projecció d'imatges. És l' actriu i cantant Rosa Galindo qui assumeix la funció de narrar la història, tot interpretant diferents personatges en versió catalana. El seu monòleg recorre la història amb l'acompanyament musical de Luc Olivier Sánchez al piano.

L'espectacle, basat en el llibre homònim d'Assumpta Montellà, recorda el drama de l'exili i les dificultats que assumien les dones embarassades que havien d'afrontar el part en pèssimes condiciones higièniques, alimentàries i de salut, als camps de refugiats francesos.

El novembre de 1939, Elisabeth Eidenbenz, una jove institutriu suïssa del Secours Suisse, va instal·lar una maternitat de fortuna en el castell d'en Bardou, un edifici abandonat d'Elna, camí de Montescot. Dones de la Retirada i posteriorment dones jueves van donar la vida a més de 600 infants. El 1944 , els alemanys tancarien la maternitat.

Divendres, 19 de novembre, al Teatre Municipal de Perpinyà a les 20 h.

Preu 18 € (15 € per als grups de 10 persones).

Informacions: Claudine Rovira 04 68 62 38 63 -

06 18 50 28 16



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.