Cultura

Tot per divulgar el patrimoni

Les Jornades Europees del Patrimoni inclouen visites a Tàrraco i a la zona fortificada de la Fatarella

Es faran visites
a la pedrera
del Mèdol,
que va quedar al descobert a causa d'un incendi

Aquest cap de setmana tindran lloc arreu del continent les Jornades Europees del Patrimoni, que es van crear l'any 1991 per divulgar els elements patrimonials. Les comarques tarragonines s'afegeixen a aquesta iniciativa europea amb l'organització de visites guiades a museus i al patrimoni i jornades de portes obertes. Però enguany s'incideix sobretot en el vessant arqueològic. A la Fatarella, per exemple, aquest dissabte (10.00 h) es presentarà l'estudi de documentació i catalogació arqueològica dels elements que formen part de la línia fortificada de la Fatarella, “un dels indrets, fins fa poc temps, més importants i desconeguts de la Batalla de l'Ebre”, segons els organitzadors. L'estudi ha estat elaborat per Pere Rams i Josep M. Pérez, conjuntament amb l'associació Lo Riu i el Departament de Cultura de la Generalitat. Durant tot el cap de setmana també s'oferiran visites guiades a aquesta zona fortificada de la Fatarella i es podrà visitar l'exposició 1938, la darrera resistència republicana a l'Ebre.

També per apropar el treball dels arqueòlegs al públic, el Museu d'Història de Tarragona ha demanat als directors de les excavacions que es fan al carrer Eivissa i a Ca l'Agapito “que mostrin el seu treball mentre l'estan realitzant, que expliquin com han d'excavar, les dificultats que es troben, i que interpretin el que han descobert”, segons Lluís Balart, director del museu. Un altre dels actes proposats és la visita a la pedrera del Mèdol, perquè els visitants puguin veure la part de la pedrera que estava oculta per la vegetació i que ha quedat al descobert a causa d'un incendi forestal. A Tarragona, però, les jornades se celebraran els dies 1, 2 i 3 d'octubre, una setmana més tard que a la resta de Catalunya.

Altres actes previstos per a aquest cap de setmana de setembre són visites guiades al camp d'aviació de la Sénia, l'Escorxador de Tortosa, el Centre d'Interpretació d'Art Rupestre d'Ulldecona, el castell de Móra la Nova, el castell i l'església de Sant Andreu de la Selva del Camp i el Museu Deu del Vendrell, entre molts d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.