L'Apellc entrega els premis Joves.lit

L'Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (Apellc) va aprofitar la celebració de la diada de Sant Jordi per entregar els guardons als guanyadors del III Premi Joves.lit, un certamen de narrativa i poesia per a joves de 14 a 21 anys.

En la categoria de 14 a 17 anys, el jurat va decidir premiar l'obra presentada amb el títol Metal·litzar-se, relat que correspon a Raquel Galofré Bofarull, de Valls. També es va concedir un accèssit a l'obra narrativa titulada Marbre blanc i negre, del jove Arnau Vives Piñas, també de Valls.

En la categoria de 18 a 21 anys, es va atorgar un accèssit a l'obra narrativa Diamastigosis, de Jordi Vinyals Ferré, de la Selva del Camp, mentre que el primer premi va recaure en el treball presentat amb el títol Tolls d'aigua verda, de Mònica Pérez Iglesias, de Tarragona.

Aquest és el tercer any consecutiu que l'Apellc convoca el premi Joves.lit de narrativa i poesia per a joves de 14 a 21 anys. El Premi Apellc jove de narrativa i poesia, dotat amb 600 euros i una beca per a l'Escola de Lletres de Tarragona, es divideix en dues modalitats segons l'edat: un premi al millor relat o millor recull de poesia per a joves d'entre 14 i 17 anys i un premi al millor relat o millor recull poètic per a joves de 18 a 21 anys.

En aquesta ocasió, el jurat estava compost pels escriptors Noemí Bagés, Jesús Figueras, Òscar Palazón, Albert Ventura i Montserrat Coll com a secretària. Aquesta darrera va ser l'encarregada de fer públic el veredicte del jurat, durant un acte que es va organitzar a la khaima dels escriptors del Camp de Tarragona, que dijous es va instal·lar a la rambla Nova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.