Cultura

El Castell de Verdú torna a obrir per al públic després de quatre anys d'obres

Cultura

El Castell de Verdú tornarà a obrir-se als visitants a finals del mes d'abril després de quatre anys d'obres de restauració, amb motiu de la celebració de la Festa del Silló.

Segons ha explicat l'alcalde de Verdú, Josep Riera, durant aquests quatre anys s'ha dut a terme la segona fase de les obres de restauració de l'edifici del segle XII, especialment dedicades a la reparació del conjunt de l'estructura, ja que "des de feia temps tenia símptomes de deteriorament i ruïna".

Així, l'estructura principal de tota l'ala est de la fortalesa ha estat reforçada mitjançant un modern sistema de microestacades, tant en els seus fonaments i parets mestres com en els arcs de les sales nobles, a més de la renovació de totes les cobertes, "amb la qual cosa s'assegura per a propers segles una conservació permanent i estable", segons Riera.

També, s'han restaurat els grans finestrals gòtics de la Sala de l'Abat Copons, així com la sala Arnau Company i la galeria central renaixentista de l'Abat de Guimerà.

Fonts municipals han detallat que en un període breu de temps es reprendran les obres de la tercera etapa per a la rehabilitació del castell. Aquesta actuació, amb un cost d'un milió d'euros, estarà centrada a acabar els interiors de les sales nobles, els sistemes d'il·luminació, calefacció i fusteria.

Una quarta fase del projecte se centrarà especialment al recinte de la Torre de l'Homenatge, de 25 metres d'altura, de la qual es milloraran els accessos, i a la instal·lació d'un ascensor que permetrà visitar les tres plantes de castell, i la reforma de l'antic escenari de la Sala de l'Abat Copons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.