Presentat el tercer volum de l'obra completa de Xavier Amorós

El tercer volum de l'obra completa de Xavier Amorós, L'agulla en un paller I, editat per l'Ajuntament de Reus, es va presentar ahir a la biblioteca central Xavier Amorós. La presentació va ser a càrrec de l'escriptora Rosa Pagès; la directora de l'obra completa, Rosa Cabré, i l'alcalde, Lluís M. Pérez.

L'agulla en un paller I aplega els dos primers textos memorialístics de Xavier Amorós: la versió completa d'El camí dels morts i el primer volum de la sèrie Temps estranys. És, doncs, la crònica del període d'aprenentatge i formació de l'autor, que s'inicia, en el context de la Guerra Civil, a cavall del Reus Deportiu, de Pradell de la Teixeta i dels escolapis de Sarrià, i que continua amb les seves primeres actuacions culturals a la ciutat, sobretot en el món del teatre i en les activitats del Centre de Lectura. Pàgines de memòria personal, d'història viscuda, però pàgines també de memòria col·lectiva, on Xavier Amorós traça un retrat minuciós i, malgrat la grisor imperant, acolorit i viu de la realitat de tota una època. Rosa Cabré ha coordinat el volum i l'historiador Pere Anguera n'ha escrit el pròleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.