Llibres

Cultura

Mor Manuel Belmonte, poeta i escriptor terrassenc

L’escriptor i poeta terrassenc, Manuel Belmonte Fernández, va morir dilluns, a l’edat de 67 anys.

Era popularment conegut com a “Lolo el poeta” i va deixar una extensa obra sense publicar que inclou poemes, narracions curtes i diaris de viatges. En els seus inicis va promoure, juntament amb altres escriptors, el suplement Nous Temps, amb el que va publicar algunes de les seves poesies. Més endavant, a principis dels noranta va engegar la revista política i de crítica social Cul de sac, una proposta que va tenir una gran repercussió a la ciutat i que va comptar amb nombroses col·laboracions d’autors terrassencs. També durant els noranta va publicar poesies i relats en les antologies Mostra de Poetes Terrassencs i Mostra de Relats Terrassencs, editades per l’Associació de Poetes de Terrassa. Més recentment, va participar en un llibre col·lectiu publicat per Amics de les Arts i Joventuts Musicals.

Segons ressalta el poeta i amic seu, Luis Miguel Andrés al Diari de Terrassa, la seva prosa era d’un estil realista, molt ben elaborada i amb una gran precisió a l’hora de descriure. I d’ell en destaca que era un home intel·ligent, de fràgil aparença i molt pensatiu. Molt estimat pels amics i per la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia