Cultura

El museu d'Alcover restaura una trentena de peces del fons etnogràfic i d'art religiós

CAMP DE TARRAGONA

El Museu Municipal d'Alcover acaba de restaurar una trentena de peces del fons etnogràfic i d'art religiós, fruit d'un conveni amb l'Escola d'Arts i Oficis de Barcelona. Els alumnes han restaurat peces antigues com una mare de déu d'estil romànic del segle XII, fins a objectes més contemporanis, com una planxa de carbó. Totes les peces estaven molt deteriorades i requerien una intervenció urgent, però no són les úniques que es troben en aquest estat.

El fons està compost per unes 10.000 peces, i del total d'elements que necessiten ser restaurats, fins ara s'ha recuperat un 20%. Altres peces estan tant malmeses -elements fràgils com fotografies o eines oxidades- que ja no es poden recuperar, i prop d'una quarantena s'han apartat a un magatzem. La directora del museu, Ester Magrinyà, destaca la importància de vetllar per tots aquests objectes, perquè són "el cor del museu".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.