Cinema

Cultura

Mor David Jacobs, el creador de la sèrie ‘Dallas’ (1978-1991)

També va ser autor d’altres sèries de gran abast, com ara ‘Knots Landing’ i ‘Paradise’

El guionista i productor estatunidenc David Jacobs va morir el dia 20 d’agost, a l’edat de 84 anys, després de lluitar durant diversos anys contra l’Alzheimer, segons ha informat el seu fill Aaron a Variety Magazine.

Nascut l’any 1939 a la localitat de Baltimore (Maryland), es va llicenciar en belles arts i va obtenir un màster en història de l’art. Acabats els estudis, va treballar com a il·lustrador i investigador per a l’Enciclopèdia Grolier, però de seguida va començar a desenvolupar-se com a escriptor. Entre els llibres més destacats hi ha Master Painters of the Renaissance (1968) i Chaplin, the Movies & Charlie (1975). També va col·laborar en publicacions a revistes com ara Esquire, Newsweek, Holiday Magazine i New York Times Magazine. A més, va exercir d’editor d’articles per a la revista d’història American Heritage. Però el que el va fer vertaderament conegut van ser els seus guions. L’any 1977 va escriure per a la televisió NBC Kingston: Confidential (1977), una sèrie de misteri de 13 episodis. L’any següent va desenvolupar i escriure el seu gran èxit, Dallas (1978). Es va estrenar a la CBS, però va acabar arribant a televisions de tot el món. A casa nostra, emesa per TV3 entre el 1983 i el 1992, va esdevenir una referència de la cadena i va marcar un punt d’inflexió en la difusió i utilització de la llengua catalana.

Altres sèries d’èxit de les quals ell va ser el creador són Knots Landing (1979-1993) i Paradise (1988-1991).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]