Cultura

25 anys sense Miró

Una exposició sobre la modernitat en l'art americà, una monogràfica de Kiki Smith i una mostra en què diversos artistes pintaran directament sobre les parets conformen les tres exposicions centrals de la temporada 2008-2009 de la Fundació Miró de Barcelona. La temporada, però, estarà marcada per la commemoració dels 25 anys de la mort de Joan Miró, que es compleixen el dia de Nadal.

Segons va anunciar ahir la directora del centre, Rosa M. Malet, aquesta celebració "es notarà més en aspectes de recerca i investigació sobre l'obra mironiana", encara que hi haurà algun tipus d'activitat puntual al voltant de Nadal que s'anunciarà més endavant.

Pel que fa a la recerca, la fundació ha arribat a un acord amb Telefónica per digitalitzar el fons de dibuixos de la Fundació.

Epistolari, a poc a poc
Un altre dels projectes en marxa del centre al voltant de l'obra mironiana és la publicació de l'epistolari del pintor, que fa molts anys havia iniciat el desaparegut historiador de l'art Joan Ainaud de Lasarte. La fundació està continuant aquesta tasca amb la col·laboració del fill d'Ainaud, Joan-Francesc, i de moment no es pot donar una data de publicació del volum (o volums), ja que "un document ens porta a un altre i cada cop el projecte es fa més gran", explica la conservadora de la Fundació, Teresa Muntaner. Per aquesta raó s'ha hagut de retardar la publicació de l'epistolari -que arribarà al miler de missives-, que s'havia anunciat per a la tardor passada. De moment no hi ha data per a l'edició de l'epistolari, que portarà a terme l'editorial Barcino amb la col·laboració de la Fundació Lluís Carulla.

Cicle d'homenatge
Respecte a l'activitat expositiva, l'aniversari de la mort de Miró es reflectirà en el nou cicle de l'Espai 13 de la Fundació, dedicat a l'art emergent. Comissariat per Jorge Díaz, els artistes seleccionats per al nou cicle -Javier Arce, Raúl Belinchón, Diana Larrea, Abi Lazcoz i Juan López- reflexionaran en projectes fets expressament per a aquest espai sobre la presència del llenguatge de Miró en la seva obra "sense emular ni copiar el seu estil", afirma Rosa M. Malet.

D'altra banda, la fundació prestarà tres pintures i sis collages de Miró per a la mostra del pintor que es farà al MOMA de Nova York a principis de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA