Cultura

Perejaume cobreix amb 20 tones de suro la teulada de la Fundació Miró

L'artista Perejaume ha cobert amb vint tones de suro la teulada de la Fundació Miró en una instal·lació amb què el centre pretén institucionalitzar anualment l'arribada del Nadal.

La directora del centre, Rosa Maria Malet, ha comentat que "amb aquesta instal·lació la Fundació Miró inicia una nova línia, segons la qual s'encarregarà a un artista una intervenció a l'edifici de Sert perquè doni la seva particular visió del Nadal". Malet ha assenyalat que "no necessàriament ha de ser un pessebre o un arbre" i la intenció de la Fundació és que es converteixi en "una cita festiva tradicional".
La instal·lació de Perejaume, titulada Pessebre Sert, ocupa part del Pati de l'Olivera i del Pati Nord de la Fundació. Vint tones de suro acabat de treure de l'arbre s'han apilat per formar una espècie de pont sobre l'edifici de Sert per unir els dos patis de la Fundació.

En la presentació, l'artista ha dit que "el suro és un material molt vinculat a la nostra manera de representar el territori, de manera especial a través del pessebrisme, una activitat sorgida en el Barroc a Catalunya, a València, al sud de Nàpols i a Cadis". Aquesta utilització del suro també es relaciona, afegeix Perejaume, amb certes cultures orientals i els seus jardins zen". El suro pot ser interpretat, segons l'artista, com una pell i també com la pintura d'un quadre.

La instal·lació remet així mateix al tema de l'emmagatzematge, "aquesta qüestió de l'emmagatzematge de material, de coses, de documents, tan contemporània, que té a veure amb l'arxivística, com si estiguéssim apilant totes les muntanyes del món una sobre l'altra".

El Pessebre Sert és també el punt de partida del disseny de la felicitació de Nadal de la Fundació Miró.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

El Festival de Jazz de Figueres torna, amb una nova direcció, després de dos anys sense fer-se

figueres
música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona