Cultura

El FIB arrenca amb 102 concerts que reuniran 150.000 persones

Festival

La catorzena edició del Festival Internacional de Benicàssim (FIB) ha obert aquest dijous el recinte de concerts que acollirà 102 actuacions i on es preveu reunir unes 150.000 persones al llarg de quatre jornades musicals i socioculturals.

Segons Miguel Morán, director del FIB des del 1995 juntament amb el seu germà, el festival d'aquest any torna a apostar per la recuperació de figures mítiques de la música, amb Leonard Cohen al capdavant.

Morán ha explicat que espera registrar una assistència similar a la del 2007, tot i que creu que aquest és un "any difícil" per la competència d'altres festivals i perquè la situació econòmica fa que es destinin menys diners a l'oci.

L'edició d'aquest any es caracteritza per una major anticipació dels fibers a l'hora d'ocupar les dues zones d'acampada ampliades des que es van obrir dilluns passat.
El FIBstart comença aquest dijous amb la tradicional sessió del peruà Aldo Linares, que després donarà pas a Krakovia, Nada Surf, Single, Facto Delafé y las Flores Azules, Mates of States o Battles, mentre que els islandesos Sigur Rós es presenten com a caps de cartell i un dels principals atractius d'aquesta edició.

Per divendres s'esperen especialment els concerts de My Bloody Valentine, Babyshambles, New York Dolls, La Casa Azul, Mika i Róisín Murphy. El dissabte serà la jornada de Gnals Barkley, My Morning Jacket, Tricky i The Kills. Finalment, el diumenge es presenta com la jornada musicalment més difícil per al fiber. Leonard Cohen, Siouxsie, Richard Hawley, Death Cab for Cutie, Enrique Morente amb Lagartija Nick, Micah P. Hinson, Justice i Yelle són alguns dels noms imprescindibles d'una jornada que tancarà el nord-americà Tommie Sunshine.

L'alcalde de Benicàssim, Francesc Colomer, ha destacat el FIB com "un dels festivals més segurs i tranquils del panorama internacional" on, aquest any, més de 800 agents de la Guàrdia Civil mantindran l'ordre i la seguretat.

Per la seva banda, la direcció provincial de trànsit de Castelló ha posat en marxa una operació especial amb motiu de la celebració del FIB, que recomana no circular per la carretera N-340, ja que al voltant d'aquesta hi ha el recinte del festival. La policia augmentarà les vies de sortida de l'autopista AP-7 en determinades hores i reforçarà els panells de senyalització per aconsellar sortides alternatives en funció de la situació del trànsit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona
Ferran Palau
El músic de Collbató presenta disc i curtmetratge

“Sense idees boges, el país, culturalment, no avançaria”

Barcelona