Cultura

La utilització del color en l'art, al MOMA

La influència del color en l'art dels últims seixanta anys i la manera com el van utilitzar artistes com Andy Warhol, Frank Stella i Damien Hirst formen part d'una exposició inaugurada aquest diumenge al Museu d'Art Modern (MOMA) de Nova York.

Paleta de colors: Reinventant el color del 1950 fins avui és el títol que la prestigiosa institució ha donat a una mostra en què apareixen els treballs d'uns quaranta artistes de la segona meitat del segle passat que es podrà visitar fins al 12 de maig.

Entre els artistes que es van aventurar a utilitzar el color a les seves obres i a situar-lo en un lloc prioritari hi ha Andy Warhol, Frank Stella, Ellsworth Kelly, Gerhard Richter, Sherrie Levine i Damien Hirst, entre d'altres, amb obres presents en aquesta exposició.

Els experts del MOMA han expressat que l'exposició mostra la manera en què alguns artistes van haver de contemplar aspectes espirituals i es van abocar així sobre el color, cosa que va donar com a resultat "obres d'art produïdes a l'engròs i productes comercials estandarditzats".

A més d'exposar les obres d'aquests artistes que tant van jugar amb el color, el MOMA ha obert un espai interactiu per a nens i adults perquè puguin experimentar amb els colors, a través de grans pissarres magnètiques i jocs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.