Cultura

Un agent de la policia científica dels Mossos guanya el premi literari convocat per Interior

Marc Pastor, nascut a Barcelona l'any 1977 i membre de la policia científica dels Mossos d'Esquadra, ha estat el guanyador del primer premi literari Crims de Tinta de novel·la negra, d'intriga i policíaca amb la seva obra titulada La mala dona, basada en un cas real succeït a Barcelona l'any 1912.

El premi ha estat convocat pel Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per commemorar els 25 anys dels Mossos i la finalització del desplegament, i compta amb la col·laboració de l'editorial RBA Llibres, que publicarà l'obra el pròxim mes de juny. Aquest premi està dotat amb 25.000 euros i s'entregarà el pròxim 24 d'abril en l'acte pel Dia de les Esquadres a Barcelona.

Aquesta dijous el conseller d'Interior Joan Saura, acompanyat del secretari Joan Boada, el director general de la Policia Rafael Olmos, el llibreter Paco Camarasa i el propi autor ha fet públic el nom del guanyador a més de destacar tant la qualitat de les obres com l'objectiu d'aquest premi que vol "fomentar la creativitat literària catalana així com apropar la cultura i la funció policial".

En aquest premi s'han presentat 35 originals de tot tipus, protagonitzats per detectius privats, forenses o agents dels Mossos d'Esquadra en el medi rural, i s'han rebut obres de tots els Països Catalans tot i el poc marge de temps entre la convocatòria i fer públic el guanyador.

L'obra guanyadora tracta la història d'Enriqueta Martí, coneguda com la vampiressa del carrer Ponent i acusada de segrestar i assassinar fills de prostitutes l'any 1912 a Barcelona. Utilitzava la sang, el greix, els ossos i les vísceres dels nens per fer ungüents i cataplasmes que venia a la gent rica de la ciutat com a medecines i productes de bellesa.

Aquest és el segon llibre de Marc Pastor que l'any passat ja va publicar una novel·la històrica Montecristo, ambientada en la mateixa època que La mala dona i amb personatges que coincideixen. La presentació del llibre serà el pròxim juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Arquitectura

Clara Crous i d’Harquitectes, Premi Arquitectures ex aequo del COAC 2024

Girona
GIRONA

La penya flamenca La Gerundina clou amb una festa la celebració del seu 10è aniversari

girona
TEATRE

Cultura incentiva l’impuls d’un mercat estratègic de teatres de sala

BARCELONA
Cultura

El Museu Morera de Lleida obre al públic l’espai on conserva i restaura obres d’art

Lleida
música

El 2n Festival de Jazz omplirà de ‘swing’ Matadepera aquest cap de setmana

matadepera
GIRONA

Miquel Muñoz guanya el Premi Joves Fotògraf(e)s de l’INSPAI

GIRONA
MÚSICA

Antònia Font, Tomeu Penya i Juligan DJ faran “una festa” a Sons del Món

roses

L’origen fosc i intrigant del Degas de Todocolección

Barcelona
Richard Linklater
Director de cinema

“L’art conformista és avorrit i segurament ni tan sols és art”

Barcelona