cultura

La col·lecció d'estudis locals analitza la Cova de la Sarsa i el Neolític a Bocairent

El centre edita el llibre de l'arqueòleg Josep Pasqual, el segon de la col·lecció

La Cova de la Sarsa i el Neolític a Bocairent és el segon volum editat per la col·lecció d'estudis locals, que serà presentat aquest divendres, 23 de juliol, a les huit de la vesprada, a la sala Joan de Joanes. L'acte servirà igualment per a inaugurar una exposició d'instantànies realitzades pels membres de l'Associació Fotogràfica Local i que romandrà oberta fins al pròxim dia 26 d'agost.

Amb vora un centenar de pàgines, el llibre recull una introducció a càrrec de Josep Villarrubia, president del Centre d'Estudis Locals, i un extens article de Josep Pascual Beneyto sobre els jaciments de la localitat situats en aquest període històric. L'arqueòleg també ha sigut l'encarregat de coordinar l'obra, que conté la reproducció d'un article de 1928 de Fernando Ponsell i del permís governatiu per a fer les excavacions necessàries. Finalment, la publicació es completa amb un text de Pablo García i Vicent Casanova sobre la ceràmica trobada a l'avenc i un altre d'Esther López, Carles Miret i Josep Lluís Pascual Benito sobre les aportacions de la caverna al fenomen esquemàtic.

La col·lecció té l'objectiu de ser “una tribuna oberta a les investigacions sobre aspectes diversos de la població”, segons l'alcalde Josep-Vicent Ferre, per a qui estudiar i difondre el patrimoni natural i cultural de Bocairent “és una forma excel·lent de fer poble”. A més, l'edició pretén servir de record de Maria Dolors Asquerino; de fet, en la presentació hi haurà una vitrina amb restes arqueològiques cedides per aquesta professora “enamorada de la Sarsa”, en paraules del primer edil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia