Presentació de l'últim llibre de Marcel Arnaudiès

Dissabte 16 de gener va tenir lloc a Reiners la presentació del llibre Mémoires d'un monde qui s'est éteint au XXe siècle. Vallespir de mon enfance de Marcel Arnaudiès.

Un duo de violins interpretant una peça de Bach a càrrec de Paola i Helena, dues alumnes del conservatori de Perpinyà, va encetar la vetllada. A continuació Jean-Paul Escudero, de l'associació Reiners Patrimoni Cultural organitzadora de l'acte, va presentar el llibre, i l'autor, un excel.lent narrador del món real.

Aquesta obra, segons Jean-Paul Escudero és un veritable petit museu en colors que reflecteix el dia a dia dels últims pagesos del Vallespir. Marcel Arnaudiès va explicar l'originalitat dels objectes que figuren a la portada i va mostrar al públic algunes de les eines que apareixen descrites i fotografiades a l'interior, eines que abans eren presents a totes les cases i són actualment en desús, com el cossi, el frare, la podadora....

El llibre, editat en francès per Les Presses Littéraires, porta els noms dels objectes esmentats, en català, i respecta l'ortografia catalana dels topònims del Vallespir. L'acte va acabar amb la lectura d'alguns fragments de l'obra per part dels seus néts, Etienne i Lucie. Un aperitiu va entretenir el públic mentre l'autor signava el seu llibre, deixant esperar que ben aviat es faci una segona edició en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.