Patrimoni

Més català en l’oferta de les valls del Ter i del Tec

Les activitats al Ripollès en llengua catalana promogudes pel País d’Història Transfronterer s’han incrementat un 40%, segons les dades que ha fet públiques aquest ens que impulsa la promoció conjunta de diversos municipis catalans de les valls del Ter i del Tec (Ripollès i Vallespir).

Quant a les activitats en llengua francesa i també pel que fa al Ripollès, l’increment ha estat del 50%. Es tracta en tots els casos de les activitats programades entre l’abril i el novembre del 2016, que han tingut per objectiu difondre el patrimoni cultural i que tracten temàtiques diverses lligades a la història i a la cultura del territori (l’art romànic i barroc, la retirada, la transhumància i el pastoralisme, l’aiguat del 1940, l’arquitectura de muntanya, el termalisme, el modernisme...).

Pel que fa al públic, hi ha hagut un augment d’un 26% al Ripollès, amb un total de 251 persones.

El País d’Art i d’Història Transfronterer les Valls Catalanes del Tec i del Ter pertany a la xarxa estatal francesa de Viles i Països d’Art i d’Història creada pel Ministeri de Cultura de l’Estat francès.

Aquest va ser el primer País d’Art i d’Història de caràcter transfronterer i està constituït per un total de 31 municipis catalans, 24 dels quals de la Catalunya del Nord i 7 de la Catalunya del Sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]