cultura

patrimoni històric

vandalisme

Destrosses al patrimoni romànic de Cornellà

Uns desconeguts fan malbé la pica exterior de la capella de Sant Antoni, on també trenquen uns vidres i pinten la porta d'entrada al temple

Uns desconeguts han fet malbé, probablement a cops de mall o de martell de paleta, la pica romànica de l'exterior de la capella de Sant Antoni, de Cornellà del Terri. També han fet pintades a la porta (que s'havia canviat fa poc temps) i han trencat uns vidres del temple. L'Ajuntament calcula que els fets van passar la matinada de divendres de la setmana passada, probablement la mateixa nit en què també es van fer unes pintades a la façana del pavelló poliesportiu, situat a prop de la capella de Sant Antoni, i van destrossar un dels pilons de protecció de la creu de terme del nucli de Sords. L'Ajuntament ja ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra. De moment no hi ha una valoració econòmica dels danys.

“El més greu és l'estat en què ha quedat la pica, que és un patrimoni històric local”, es lamentava ahir l'alcalde, Salvador Coll, per a qui el cost dels danys a la pica medieval és incalculable.

Protecció

La pica està situada sota el porxo d'entrada. Arran d'aquests fets, el consistori s'ha adreçat al Bisbat de Girona (propietari de la capella) per acordar la construcció d'un tancat que protegeixi el porxo. Paral·lelament, han demanat als Mossos d'Esquadra que s'hi faci més vigilància. Segons l'alcalde, en aquest espai solen reunir-s'hi grups de joves i adolescents, alguns dels quals ho embruten. Ahir Coll, visiblement preocupat, ho va aprofitar per reclamar civisme a la gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA