Successos

Protecció per a una capella de Cornellà

Instal·len una tanca metàl·lica per evitar els actes de vandalisme que hi ha hagut al porxo i la façana

Per tal de posar fi a les bretolades de què de tant en tant és objecte la capella de Sant Antoni de Cornellà del Terri, l’Ajuntament i el Bisbat de Girona han instal·lat una tanca metàl·lica al porxo. La inversió, que ha estat de 10.000 euros, serveix també per embellir el temple, situat en un extrem del nucli de Cornellà. El nou perímetre de protecció consta d’un tram lateral i d’un segon tram on hi ha la porta d’entrada. Antigament ja hi havia hagut un tancament de ferro i fusta, però estava molt deteriorat.

El cas de la pica

L’última bretolada en aquest recinte, registrada el febrer de l’any passat, va consistir a fer malbé, probablement a cops de mall o de martell de paleta, la pica romànica situada a l’exterior de la capella, concretament en una paret del porxo. També hi van fer pintades a la porta (que s’havia canviat feia poc temps) i van trencar uns vidres. Arran d’aquells fets, l’Ajuntament i el Bisbat van iniciar converses per posar la tanca, alhora que l’Ajuntament va demanar als Mossos que hi patrullessin més sovint.

L’edifici és d’origen medieval, d’estil romànic, al qual pertany també la pica destrossada l’any passat. La seva construcció està vinculada a l’antic castell de Cornellà, del qual ja no en queda res. A la façana es conserven restes d’unes pintures murals que havien ocupat tota la paret. L’edifici està coronat per un campanar d’espadanya que, juntament amb el porxo, en forma la imatge característica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia