Canals

Els Marrecs, colofó d'un any perfecte

La colla castellera arribarà a la plaça del Vi, eufòrica per una temporada excepcional i amb una actuació ja consolidada de castells de vuit

Fa just un any la colla dels Marrecs de Salt van executar a la plaça del Vi i durant la jornada castellera de Fires de Girona la seva millor actuació de la història. A la llarga, aquella actuació va ser l'inici d'un gran any per la colla saltenca, ja que en aquests 365 dies la colla s'ha superat i ha fet fins i tot actuacions superiors. La jornada castellera que es farà el diumenge 27 d'octubre servirà de colofó a aquest any pràcticament perfecte.

Aquest any els Marrecs miraran de repetir la millor actuació de la seva història, i esperen poder descarregar la torre de vuit amb folre que l'any passat només van carregar però que aquest any ja han descarregat un parell de cops, i culminar dos castells més de vuit, com són el 3 de 8 i el 4 de 8. Una fita que arrodoniria encara més aquest any natural seria poder descarregar el pilar de sis, una estructura que durant aquest 2013 han carregat després de deu anys de no fer-ho. De fet, de la seixantena de colles que hi ha a Catalunya només una desena són capaços de completar l'estructura.

A banda de les actuacions castelleres, la colla està orgullosa d'haver aconseguit ampliar la seva base social i que actualment disposin de 160 persones que integren els Marrecs. És una massa social que hauria de continuar creixent per fer front als nous reptes que s'han situat com a objectiu per a les properes temporades. És que ara, un cop s'han consolidat com a colla de vuit, ja busquen noves fites, com ara començar a plantejar-se estructures encara més complexes com el 5 de 8 o els castells de nou, començant pel 3 de 9. La jornada castellera es completarà amb els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró. Una altra cita tradicional és la pujada amb un pilar de 4 de les escales de la catedral pel dia de Tot Sants, ja que és un espectacle que genera molta expectació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.