Canals

OPC, el líder indiscutible

Sense alterar gens ni mica les prestacions, Opel ha intervingut en el motor del Corsa més potent per abaixar-ne el consum i les emissions de CO2

L'OPC és, i amb diferència, la més alta expressió dins la gamma Athletics, denominació sota la qual Opel englobarà a partir del gener del 2011 les versions més esportives i menys convencionals del Corsa. Referir-nos a l'OPC no és presentar cap novetat, perquè ja té tres anys de vida. Ara bé, una versió com aquesta no deixa mai de ser notícia. Als que els agraden aquest tipus de cotxes, petits i poderosos, el cor els batega amb més intensitat només de veure'l. I el ritme s'incrementa quan un cop asseguts en autèntics baquets posen el motor en marxa, insereixen la primera velocitat i premen l'accelerador.

Ara ho faran sabent que gastaran un 7,5% menys en gasolina i que contaminaran un 9,5% menys, perquè Opel ha posat al dia el motor 1.6 sobrealimentat per adequar-lo a la normativa Euro 5 que regirà des del gener. I el que és bo per a la butxaca i el medi ambient no afecta en res les prestacions ni el plaer de conduir aquest cotxe, que gràcies al turbo respon amb immediatesa i geni i, per si cal, té com a reserva els 36 Nm suplementaris que li aporta l'overboost. Opel també li ha millorat la direcció, que ara té un tacte i una precisió impecables –amb un recorregut total del volant de només 2,2 voltes– i l'ha dotat d'un control d'estabilitat gens intrusiu i uns frens a l'altura, que permeten gaudir plenament de la conducció esportiva.

MOTOR:
1.598 cc. 4 cilindres/16 V. Sobrealimentat per turbo.
POTÈNCIA:
192 CV a 5.850 rpm.
PARELL:
230 Nm a 1.980 rpm.
CANVI:
Manual, sis marxes.
SUSPENSIONS:
McPherson / Eix de torsió.
FRENS:
Discos ventilats 308 mm / Discos massissos 264 mm.
LLARGADA, AMPLADA I ALTURA:
3,999/1,713/1,488 m.
PES:
1.278 kg.
DE 0 A 100 KM/H:
7,2 segons.
VELOCITAT MÀXIMA:
225 km/h.
CONSUM MITJÀ:
7,3 l/100 km (gasolina 95).
EMISSIONS DE CO2:
172 g/km.
PREU:
23.600 euros.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.