Sense - El Punt

La copa mesura l'ambició

Espanyol. Els de Mauricio Pochettino, obligats a guanyar aquest vespre el Còrdova per continuar somiant en una competició que li pot donar la felicitat i l'accés a Europa

CÒRDOVA


ESPANYOL


Si l'Espanyol vol somiar i viure una temporada il·lusionant, aquest vespre li toca remuntar l'eliminatòria de copa contra el Còrdova. Per continuar vius en el torneig, els blanc-i-blaus, després de caure derrotats la nit de Reis a El Nuevo Arcángel (2-1), han de vèncer avui els andalusos amb un resultat per la mínima sempre i quan els de Paco Jémez no marquin més d'un gol.

El partit d'avui servirà per mesurar l'ambició d'un equip que des de fa quatre temporades, amb Mané a la banqueta, no arriba als quarts de final de la copa del Rei, fase en què en aquella ocasió va caure eliminat pel Barça.

Des de llavors l'Espanyol ha tingut una presència força efímera en la copa, i ara la parròquia blanc-i-blava, aprofitant la volada de l'empat contra el Barça, demana fer un pas endavant i aprofitar la bondat d'un sorteig que els ha ofert uns emparellaments d'aquells que a priori semblen més assequibles que mai. Superar un altre rival de segona A com el Còrdova després d'haver desbancat el Celta, és el mínim que exigeix una afició que veu una oportunitat immillorable per tornar a fer història en una competició que van conquerir els anys 2000 i 2006. Així mateix, el camí somiat d'accedir a Europa sis anys després també s'albira més factible intentant superant els cinc partits que els separen de la final del torneig.

Sens dubte, el partit està marcat per l'entrebanc a la porteria que haurà d'afrontar l'equip periquito. La sanció de Kiko Casilla per l'expulsió que va rebre a Còrdova i que no ha estat anul·lada pels pertinents comitès malgrat els recursos presentats pel club, i la lesió de Cristian Álvarez en el derbi de diumenge, han obligat Pochettino a apostar per Edgar Badia. El porter del filial, que es convertirà en el vint-i-tresè jugador del planter que farà debutar el tècnic argentí. Aquest cop obligat per les circumstàncies i per la situació de Kameni, que ha estat a l'ombra durant tot el curs i que segons el club blanc-i-blau està a punt de ser traspassat al Màlaga.

Amb el jove porter, internacional espanyol en totes les categories, i l'equip de gala l'Espanyol intentarà doblegar un Còrdova que, a diferència de l'anada, aquest vespre posarà sobre la gespa els seus millors homes per intentar assolir la gesta de plantar-se als quarts de final. El rival amb el qual s'haurien de disputar l'accés a semifinals és el Mirandés, que ahir va desfer-se del Racing de Santander gràcies a l'empat a un gol a El Sardinero

ESPANYOL: Edbar Badia; Javi López, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Dídac; Forlín, Romaric; Sergio García, Verdú, Thievy i Álvaro CÒRDOVA: Carlos Arias; Cerra, Tena, Gaspar, Fuentes; Borja García, Hervás, López Garai, Alberto Aguilar, López Silva; i Pepe Díaz. ÀRBITRE: Clos Gómez (Col·legi aragonés). ESTADI: Cornellà-El Prat HORA: 21.00 hores TELEVISIÓ: PPV

ELS QUARTS

Els blanc-i-blaus no superen els vuitens de final des del curs 2008/09
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.